رانندگی با لاستیک پنچر مجاز است یا نه؟! پنچر شدن تایر خودرو اتفاقی است که برای هر رانندهای ممکن است رخ دهد. قطعا رانندگی با لاستیکی که پنچر شده است خطرات و مشکلاتی را به همراه دارد. اما خطرات و مشکلات رانندگی با تایرهای پنچر خودرو تا چه حد جدی هستند؟! برای یافتن پاسخ این پرسشها درباره رانندگی در زمان پنچری لاستیک با گروه شتاب گستر صدر جوانی تا انتهای این مطلب همراه باشید. این گروه ارائه دهنده خدمات امداد خودرو در شهرهای مختلف استان اصفهان مانند امداد خودرو نطنز میباشد.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
پنچر شدن لاستیک و نشانههای آن
بد نیست در ابتدا کمی درباره پنچری لاستیک خودرو و نشانههای آن توضیح دهیم. فراموش نکنید که پنچر شدن لاستیک با کم باد بودن آن دو مقوله متفاوت میباشد. پنچری لاستیک به معنای خروج ناگهانی مقدار زیادی از باد تایر است. نشانههایی که به ما میگویند لاستیک خودرو پنچر شده شامل:
- احساس کشیدگی
- صدای کوبیدن
- لرزشهای بسیار شدید در زمان رانندگی
- ارتعاشات غیر عادی
میباشند.
رانندگی با لاستیک پنچر چه خطراتی به همراه دارد؟
رانندگی آن هم در مسافتهای طولانی با تایر پنچر خطرات و مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل توصیه میشود بلافاصله برای تعویض لاستیک پنچر خودرو اقدام کرده و سپس به مسیر ادامه دهید. لاستیک پنچر بر روی سیستم هندلینگ و تعلیق خودرو اثر زیادی میگذارد. در نتیجه با پنچر شدن لاستیک پایداری خودرو کاهش مییابد. کاهش پایداری خودرو نیز روی کنترل ماشین توسط راننده اثر منفی به جای میگذارد. از این رو احتمال تصادف یا واژگونی خودرو وقتی لاستیکش پنچر باشد بیشتر است. رانندگی کردن با لاستیک پنچر در واقع به مخاطره انداختن ایمنی سرنشینان میباشد. حرکت خودرو وقتی لاستیک پنچر باشد به ساختار بخشهای مختلفی نظیر رینگ و گیربکس هم آسیب میزند. در ادامه با آثار و نتایج مخرب رانندگی با لاستیک پنچر آشنا میشویم.
رانندگی با لاستیک پنچر چه آسیبهایی به خودرو وارد میکند؟
اگر با وجود پنچر بودن لاستیک خودرو به رانندگی ادامه دهید مجبور به پرداخت هزینههای تعمیری سنگینی خواهید شد. قطعات مختلفی در خودرو هنگام رانندگی با تایر پنچر آسیبهای جدی خواهند دید.
آسیب تایرهای خودرو
در ابتدا باید ذکر کنیم که پنچر شدن لاستیک به معنای بلا استفاده بودن آن نیست. بسیاری از اوقات این امکان وجود دارد که مشکل لاستیکهای پنچر رفع شود و دوباره مورد استفاده قرار گیرند. اما اگر با لاستیک پنچر مسافت زیادی رانندگی کنید آسیبهای جدی میبیند.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو مبارکه
خم و تابدار شدن رینگ
حرکت با لاستیک پنچر موجب میشود وزن بیشتری روی لبههای رینگ وارد شود. رینگ برای تماس با سطح جاده طراحی و ساخته نشده است. در نتیجه احتمال خم شدن و تاب برداشتن آن وقتی با لاستیک پنجر حرکت میکنید وجود دارد. وارد شدن چنین آسیبی به رینگ هزینه خرید رینگ جدید را روی دست شما میگذارد.
آسیب بلبرینگ و قطعات سیستم تعلیق خودرو
رانندگی با لاستیک پنچر ساختارهای داخلی خودرو نظیر سیستم تعلیق را درگیر میکند. به همین خاطر با پنچر شدن لاستیک، خودرو شروع به لرزش کرده و به یک سمت کشیده میشود. در صورت وارد شدن آسیب به این قطعات هزینه سنگینی برای تعمیر باید پرداخت کنید.
در زمان پنچر شدن لاستیک چه کنیم؟
گاهی در حین رانندگی در جاده متوجه میشویم که لاستیک خودرو پنچر شده است. پنچر شدن لاستیک موجب میشود راننده به سختی خودرو را کنترل کند. پس طبیعتا دچار اضطراب و نگرانی شده و احتمال دارد رفتارهای نامعقولی انجام دهد. در این بخش خواهیم گفت اگر لاستیک خودرو در حین رانندگی پنچر شد چه کنید.
حفظ خونسردی
در شرایط بحرانی اولین اقدام مهم حفظ خونسردی و آرامش برای تصمیمگیری منطقی است. شاید تصور کنید که این جمله کلیشهای بوده و کاربرد چندانی ندارد. اما مهمترین کلید عبور از شرایط بحرانی در زمان رانندگی حفظ خونسردی است.
پرهیز از حرکات سریع و تند
از انجام دادن حرکات تند در زمان رانندگی با لاستیک پنچر جدا خودداری کنید. در لاین سمت راست که سرعت خودروها در آن کمتر حرکت کنید. به یاد داشته باشید خارج شدن سریع باد تایر موجب از بین رفتن پایداری و سخت شدن کنترل خودرو میشود. پس به هیچ وجه به صورت ناگهانی فرمان ندهید و چرخش فرمان را محدود کنید. ایجاد تکانهای شدید در بدنه خودرو و اعوجاج در این شرایط کاملا عادی است. پس تلاش کنید در جای خود باقی بمانید و فرمان را محکم در دست بگیرید.
رها نکردن پدال گاز
وقتی لاستیک خودرو پنچر شده است، ترمز کردن به معنای جهت دادن به نیروی اینرسی است. در واقع لاستیک پنچر چسبندگی کافی ندارد که با ترمز گرفتن متوقف شود. در این حالت ترمز گرفتن به ویژه اگر شدید باشد موجب واژگونی خودرو میشود. برداشتن پا از روی پدال گاز نیز حالتی مشابه ترمز گرفتن ایجاد خواهد کرد. پس به جای رها کردن پدال گاز فرآیند گاز دادن را آهسته و ملایم ادامه دهید.
رسیدن به نقطه امن و توقف
بعد از اینکه سرعت خودرو به قدر کافی کاهش یافت تسلط و کنترل بیشتری پیدا میکنید. بنابراین میتوانید رانندگی با لاستیک پنچر را در یک نقطه امن در حالی که سرعت کمی دارید پایان دهید. همچنین بهتر است ریسک نکنید و از ترمز دستی برای متوقف کردن ماشین استفاده نمایید. زیرا فشار دادن پدال ترمز تا آخرین لحظات حرکت خودرو با لاستیک پنچر میتواند حادثهساز باشد.
تماس با شرکت امداد خودرو
بعد از متوقف کردن خودرو با شرکت امداد خودرو تماس گرفته و درخواست کمک کنید. اگر لاستیک زاپاس به همراه ندارید این موضوع را با کارشناس تیم امداد خودرو قبل از اعزام نیرو در میان بگذارید. امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی در اصفهان آماده ارائه خدمات امداد خودرو سایپا و امداد خودرو ایران خودرو در اصفهان به صورت شبانه روزی میباشد.
رانندگی با لاستیک پنچر تا چه مسافتی مجاز است؟
در پاسخ این پرسش باید گفت بهتر است حتی یک متر هم با لاستیک پنچر حرکت نکنید. زیرا رانندگی با لاستیک پنچر هم به لحاظ ایمنی و هم کارکرد خودرو خطرناک است. اما گاهی بنا بر شرایط مجبور به حرکت با لاستیک پنچر خودرو هستیم. در این حالت بهتر است مسافتهای بسیار کوتاه را با خودرو طی کنیم. همچنین سرعت حرکت باید کم باشد تا کنترل ماشین از دست راننده خارج نشود.
کلام پایانی
رانندگی با لاستیک پنچر مخاطرات بسیار زیادی هم برای سرنشینان و هم قطعات خودرو به همراه دارد. بنابراین تا جای ممکن از رانندگی با خودرویی که لاستیکش پنچر است جدا خودداری فرمایید. در صورت نیاز به لاستیک زاپاس و پنچرگیری نیز با تیم امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی از طریق شماره 09130001250 تماس بگیرید.