ریپ زدن موتور یکی از مشکلات خودرو است که میتواند نشان دهنده عیوب فنی بزرگی باشد. بنابراین در صورت بروز این مشکل باید بلافاصله برای کشف علت و رفع آن در ماشین اقدام کرد. در این مطلب از گروه شتاب گستر صدر جوانی دلایل و راهکارهای رفع این مشکل در موتور را بررسی کردهایم. بنابراین مطالعه این مطلب برای همه صاحبان و علاقهمندان به خودرو مفید خواهد بود.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
منظور از ریپ زدن موتور خودرو چیست؟
موتور خودرو در حالت نرمال کارکردی نرم دارد که این کارکرد صدایی آرام و متوازن تولید میکند. اغلب رانندهها نیز با صدای طبیعی و نرمال موتور ماشین خود به خوبی آشنا هستند. اما گاهی این کارکرد نرمال در موتور ماشین تغییر کرده و دیگر آهنگ و ریتم همیشگی را ندارد. در این مواقع صدای خروجی اگزوز خودرو نیز تغییر کرده و وقفههایی در کار موتور ایجاد میشود. این حالت موتور را میتوان به سکته کردن در انسان نیز تشبیه کرد. در این شرایط اصطلاحا گفته میشود خودرو مشکل ریپ زدن پیدا کرده است. بنابراین توصیه میشود تا در اسرع وقت خودرویی که دچار ریپ زدن شده را به تعمیرگاههای مجاز منتقل کنید. در غیر این صورت آسیبهای پیشبینی نشدهای برای خودرو پیش خواهد آمد.
ریپ زدن موتور خودرو چه نشانههایی دارد؟
برای تشخیص سریع و آسان ریپ زدن ماشین باید نشانهها و علائم آن را بشناسید. زیرا شناسایی سریع این مشکل در موتور خودرو از بیشتر شدن آسیبها جلوگیری میکند. وجود لرزش و تکانهایی در موتور و خودرو از اصلیترین و مهمترین نشانههای ریپ زدن است. گاهی با شدت گرفتن این مشکل کابین ماشین هم دچار لرزش و تکان میگردد. بنابراین هرگونه ویبره در خودرو را نشانی از ریپ زدن در نظر گرفته و نسبت به آن حساس باشید. در ادامه این مطلب نیز به شرح دلایل و راهکارهای رفع ریپ زدن در موتور ماشین خواهیم پرداخت.
مهمترین دلایل ریپ زدن خودرو چیست؟
برای اینکه مشکل ریپ زدن به کلی رفع شود باید علت دقیق آن را مشخص و برطرف نمایید. در نتیجه باید دلایل مختلف بروز این مشکل در موتور خودرو را بشناسید و مورد ارزیابی قرار دهید. زیرا در صورت حل نشدن مشکل ریپ زدن موتور بخشهای دیگر ماشین نیز دچار صدمه و خسارت خواهند شد. در ادامه با دلایل بروز این مشکل به طور کامل آشنا خواهید شد.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو بادرود
ایرادات سیستم سوخترسانی
کاهش سطح سوخت در باک خودرو یکی از علل رایج ریپ زدن محسوب میشود. بنابراین در اولین گام برای شناسایی علت این مشکل به سراغ باک خودرو بروید. اگر سوخت به مقدار کافی در باک خودرو هست احتمالا مشکل از ایرادات سیستم سوخترسانی میباشد. کثیف بودن و گرفتگی سیستم سوخترسان ماشین، کارکرد موتور را با اختلال مواجه کرده و در نتیجه ماشین ریپ میزند. برای حل این مشکل نیز باید به صورت دورهای و مرتب نسبت به شستشوی انژکتورها و عوض کردن صافی بنزین اقدام کنید. همچنین بررسی سنسور اکسیژن، مپ سنسور دریچه گاز و بررسی نشتی در لولههای هوا ضروری است.
خراب بودن شمع خودرو
شمعهای خودرو وظیفه مهم جرقهزنی در محفظه احتراق خودرو را بر عهده دارند. این وظیفه باید در مجاورت سیلندرهای بسیار داغ ماشین انجام گیرد. در نتیجه شمعها بعد از مدتی، کارایی و کیفیت خود را از دست خواهند داد. دوده و رسوب نیز از دیگر فاکتورهای مهمی هستند که باعث کثیف شدن و خرابی شمعهای خودرو میشوند. این علت نیز از دلایل رایج ریپ زدن موتور ماشین به شمار میرود. برای حل این مشکل باید بعد از طی مسافتی در حدود 40 الی 50 هزار کیلومتر شمع خودرو را تعویض کنید.
معیوب بودن کویل و وایر
کویل به عنوان یک سیم پیچ القایی در خودرو وظیفهی افزایش ولتاژ برق دریافتی از باتری را بر عهده دارد. ولتاژ برق دریافتی از باتری باید تا حدی که برای جرقه زدن شمعها مناسب باشد افزایش یابد. اما در صورت خراب بودن کویل، برق کافی جهت جرقه زدن شمع تامین نخواهد شد. وایر شمع هم در واقع کابلهایی هستند که برق ولتاژ بالا را دریافت کرده و به شمع منتقل میکنند. خرابی وایر نیز موجب تخلیه الکتریکی از بدنه آن شده و عملکرد شمع را با مشکل مواجه میکند. در این حالت نیز ماشین ریپ زده و به درستی کار نمیکند. برای رفع این مشکل باید کویل یا وایر معیوب را تعویض کرده و با قطعات نو جایگزین نمایید. همچنین بهتر است بدانید که وایر شمع در هر 60 هزار کیلومتر کارکرد باید تعویض گردد.
عدم تنظیم موتور ماشین
تنظیم بودن موتور خودرو یکی از مهمترین شروط برای کارکرد استاندارد این بخش از خودرو است. خروج پیشرانه از تنظیم به هر دلیلی موجب تغییر موقعیت میل لنگ نسبت به سوپاپ میشود. در نتیجه خودرو دچار ریپ زدن موتور شده و به درستی کار نمیکند. انجام تنظیمات موتور توسط افراد حرفهای و باتجربه یکی از اقدامات مهم در زمینه حل این مشکل میباشد.
ایرادات سیلندر خودرو
عملکرد موتور به سلامت و کارکرد صحیح سیلندرها بستگی زیادی دارد. در نتیجه سوختن یا ترک برداشتن این قطعات مهم در خودرو موتور را با مشکل ریپ زدن مواجه خواهد کرد. ایراد و خرابی واشر سرسیلندر هم میتواند باعث ریپ زدن ماشین شود. برای حل این مشکل نیز باید به سراغ تعمیرکاران حرفهای خودرو بروید. در غیر این صورت در زمان کوتاهی دیگر بخشهای خودرو نیز با آسیبهای جدی ناشی از خرابی سیلندر مواجه خواهند شد. شما میتوانید از خدمات تعمیر خودرو در محل اصفهان که توسط گروه امداد خودرو جوانی انجام میشود برای رفع این مشکل استفاده نمایید.
خراب بودن میل سوپاپ
میل سوپاپ نیز در عملکرد درست موتور ماشین نقش مهمی بر عهده دارد. گاهی فرسودگی و خرابی بادامک میل سوپاپ عملکرد صحیح این بخش را تحت تاثیر قرار میدهد. عیوب میل سوپاپ نیز باعث میشود موتور کارکرد همیشگی خود را نداشته باشد و ریپ بزند. تعویض میل سوپاپ در این شرایط تنها راه حل رفع مشکل ریپ زدن موتور است.
با توجه به توضیحات بالا دلایل بسیار زیادی وجود دارد که میتواند این مشکل را در خودرو ایجاد کند. بنابراین علت مشکل ریپ زدن از هر بخشی که باشد باید فورا مورد بررسی قرار گیرد.
سخن پایانی
یکی از مشکلات جدی و مهم در موتور هر خودرو ریپ زدن آن است. بعد از کشف علت اصلی ریپ زدن موتور باید برای رفع و حل آن سریعا اقدام کرد. کارشناسان و مکانیکهای تیم شتاب گستر صدر جوانی آماده ارائه خدمات تعمیری در محل هستند. بنابراین در صورت ریپ زدن و خاموش شدن خودرو میتوانید با شماره 09130001250 تماس گرفته و از خدمات در محل تیم امداد خودرو جوانی استفاده کنید.