در این مطلب از گروه شتاب گستر صدر جوانی با راهنمای بکسل کردن ماشین و روش اصولی و استاندارد انجام این کار، آشنا میشویم. شاید در وهله اول تصور کنید این کار، بسیار ساده است و همه قادر به انجامش هستند. درحالی که رعایت نکردن اصول بکسل، میتواند به خسارتهای مالی و جانی منتهی گردد. برای بکسل کردن خودرو در مواقع لزوم میتوانید از خدمات تیم امداد خودرو این مجموعه و کرایه یدک کش در اصفهان بهرهمند شوید.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
بکسل کردن ماشین
منظور از بکسل کردن خودرو، کشیدن و جابهجا کردن آن با خودرویی دیگر است. گاهی اوقات، ماشینها به دلایل مختلفی نظیر خرابی و تصادف، قادر نیستند حرکت کنند. در این شرایط، برای انتقال خودرو به محلی امن یا تعمیرگاه، آن را بکسل میکنند. البته بکسل کردن، تنها در مواقع خرابی و تصادفات انجام نمیشود. گاهی خودرو در گل یا چاله، گیر میکند. در این مواقع، هدف از بکسل کردن، بیرون آوردن خودرو از گل و چاله است. در هر حال، به هر دلیلی که ماشین را بکسل میکنید، باید بر اساس اصول درست انجام شود. تکنیسینهای تیم امداد خودروی این مجموعه، مهارت و دانش لازم برای بکسل کردن اصولی خودرو را دارند. بنابراین، اگر در این زمینه مهارت و تجربه کافی ندارید با تیم امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی تماس بگیرید.
خطرات بکسل کردن غیر اصولی ماشین
در فرآیند بکسل کردن ماشین دو خودرو دخیل هستند. یکی، خودرویی که کشیده میشود و دیگری، خودرویی که میکشد. بهتر است ابتدا به دفترچه راهنمای هر دو خودرو نگاهی بیندازید. زیرا اگر در نتیجه بکسل غیر اصولی، آسیبی به خودرو وارد شود از گارانتی نیز خارج میگردد. بکسل خودرو به شیوههای غیراستاندارد، اغلب موجب میشود تا محور انتقال قدرت ماشین آسیب ببیند. قطعات محور انتقال خودرو نیز در صورت خراب شدن باید تعویض شوند. تعویض قطعات محور انتقال قدرت در خودرو نیز هزینهبر و گران میباشد. بعلاوه، امکان خرابی و آسیب بدنه ماشین هم وجود دارد. در نتیجه، جمع هزینههایی که بر اثر بکسل کردن نامناسب ایجاد میشود بسیار زیاد خواهد بود. این مشکلات برای خودرویی که با آن یدککشی صورت میگیرد هم پیش میآید. زیرا هر ماشینی برای یدککشی خودروهای دیگر طراحی نشده و مناسب نیست. به همین خاطر، توصیه میشود در صورت نیاز حتما از خدمات گروههای امداد خودرو اصفهان و شهرهای دیگر برای بکسل ماشین استفاده کنید.
راهنمای بکسل کردن ماشین
بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که برای حمل خودرو بهتر است از خدمات یدککشی و خودروبر استفاده شود. چرا که این شیوهها، راه اصولی برای حمل و جابهجایی خودرو به شمار میرود. اما در پارهای از اوقات، در محلی دورافتاده هستیم و امکان بهرهمندی از خدمات یدککش وجود ندارد. در این شرایط، باید با رعایت نکات لازم و به کمک سیم بکسل اقدام کنیم. پروسه بکسل خودرو را در چند مرحله به صورت مجزا شرح میدهیم تا بهتر در ذهن، جای بگیرد.
1- باز کردن گره و پیچخوردگی سیم بکسل
در گام اول، باید سیم بکسل را بین دو خودرو قرار داده و تمام گرههای آن را باز کنید. دقت کنید که هیچ پیچ خوردگی در سیم بکسل وجود نداشته باشد. بعد از باز کردن باید سیم بکسل را کاملا مورد بررسی قرار دهید. پارگی و فرسودگی در این سیم موجب پاره شدن در حین بکسل کردن ماشین میشود.
2- وصل کردن سیم بکسل به خودروها از موارد مهم در راهنمای بکسل کردن ماشین
در این پروسه دو خودرو، دخیل هستند که باید از طریق سیم بکسل به هم وصل شوند. در اغلب ماشینها روی سپر عقب و جلو، محلی برای وصل کردن سیم بکسل تعبیه شده است. این محل به شکل قلاب یا فریم حلقهای شکل میباشد. دقت کنید که سیم بکسل در جای خود به خوبی محکم شده باشد.
3- قرار دادن دو خودرو در امتداد هم
دو خودرو باید به در یک راستا قرار داشته باشند تا بکسل ماشین به درستی انجام شود. خودرویی که برای یدککشی در نظر گرفته شده باید در انتهای سیم بکسل خودروی آسیب دیده باشد. در این حالت میتوانید به راحتی تسمه بکسل را به عقب خودروی یدککش متصل کنید. راننده یدککش باید به آرامی ماشین را به جلو براند تا کشش کافی روی تسمه بکسل ایجاد شود. بعد از ایجاد کشش، به دنبال نشانههایی از فرسودگی و پارگی در سیم بکسل باشید. فرسودگی سیم بکسل خطرات زیادی حین بکسل کردن ایجاد میکند.
4- حرکت کردن خودروهااز موارد مهم در راهنمای بکسل کردن ماشین
در این مرحله باید به آرامی، خودروی آسیب دیده توسط ماشین جلویی کشیده شود. خودرویی که بکسل میشود بهتر است در حالت دنده خلاص قرار بگیرد. همچنین فردی به عنوان راننده در خودروی آسیب دیده باشد تا کنترل ترمز و فرمان را در اختیار داشته باشد. به این ترتیب، از برخورد دو خودرو در حین یدککشی و جابهجایی جلوگیری میکند. فراموش نکنید که بکسل ماشین تنها برای مسیرهای کوتاه کاربرد دارد.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو نایین
نکات طلایی در راهنمای بکسل کردن خودرو
اینکه آیا با خودروی مورد نظر میتوان ماشین دیگری را بکسل کرد یا نه مهمترین سوال این پروسه است. برای یافتن پاسخ این پرسش باید بررسیهای اولیه را روی خودرو مورد نظر انجام دهید. اولین مورد اینکه ظرفیت یدککشی وسیله نقلیه مذکور چقدر است؟! این اطلاعات در دفترچه راهنمای خودرو درج میشود. بعلاوه بر طریق جستجو در بستر اینترنت نیز میتوانید پاسخ را بیابید. دومین مورد اینکه آیا روی خودرو بکسل کننده پیچ یدککشی وجود دارد یا خیر؟! نکته مهم دیگری که در بکسل کردن خودرو باید مورد توجه قرار بگیرد نوع دیفرانسیل خودرو است. برای خودروهای آسیب دیده با چهار چرخ متحرک استفاده از خودروی یدککش توصیه میشود. اما خودرویی که دیفرانسیل عقب است باید از طریق سوئیچ شفت درایش را جدا کرد.
انواع روشهای بکسل ماشین
در این بخش به شیوههای متفاوتی که میتوان خودرویی را بکسل نمود اشاره میکنیم. مطالعه این روشها از مهمترین بخشهای راهنمای بکسل کردن ماشین است و در انتخاب بهترین راه بکسل کردن با توجه به شرایط موجود کمک میکند.
بکسل کردن به کمک طناب، تسمه بکسل و زنجیر
یکی از سادهترین و البته ارزانترین شیوههای بکسل کردن استفاده از تسمه، طناب و زنجیر میباشد. در این روش سپر عقب خودروی سالم را به سپر جلوی ماشین آسیب دیده وصل میکنند. نکته مهم اینکه این روش تنها برای مسیرهای کوتاه کاربرد دارد. چرا که ایمنی این شیوه نسبت به دیگر روشهای حمل خودروی آسیب دیده پایینتر است و نمیتوان به خوبی نکات مهم حمل استاندارد خودرو را در آن رعایت کرد.
بکسل کردن با خودروی یدککش
خودرویی که برای یدککشی استفاده میشود، اغلب وانت و نیسان میباشد. در این خودروها تجهیزاتی برای انجام هرچه بهتر یدککشی به کار میرود. برخی از تجهیزات مورد استفاده در خودروهای یدککشی عبارتند از:
- بالابر
- زنجیر یا سیم بکسل
- قلاب
- چرخگیر
استفاده از چرخگیر کمک میکند تا چرخهای جلوی خودروی آسیب دیده بالاتر از زمین قرار بگیرد. در نتیجه، ساییدگی تایرها و آسیب محور انتقال ماشین آسیب دیده، کنترل میشود. این شیوه، باید توسط افراد متخصص و حرفهای انجام شود. همچنین از این روش بکسل کردن، برای حمل خودروی آسیب دیده در مسیرهای طولانیتر استفاده میشود.
بکسل کردن ماشین با خودروبر
یکی از ایمنترین و البته گرانترین شیوههای بکسل خودرو، حمل آن با خودروبر میباشد. این شیوه اغلب برای حمل خودروهای صفر یا لوکس کاربرد دارد. البته گاهی، آسیب وارده به خودرو تا حدی است که امکان استفاده از روش دیگری برای جابهجایی آن وجود ندارد. خودروبر ماشینی است که برای حمل سایر خودروها طراحی شده و به کار میرود. ماشین آسیب دیده روی سطح مخصوصی در خودروبر قرار داده میشود و با زنجیر به کفی متصل میگردد. احتمال آسیب دیدگی و صدمات ناشی از حمل در این روش بسیار پایین است.
توجه داشته باشید که خودروی یدککش باید بزرگتر و قویتر از خودروی آسیب دیده باشد. چرا که به قدرت موتور و ترمز بیشتری برای حمل ماشین آسیب دیده نیاز دارد. یدککشی خودروی آسیب دیده بدون سرنشین و راننده نیز هم غیر قانونی و هم خطرناک است.
سخن پایانی
در راهنمای بکسل کردن ماشین آسیب دیده به روشهای مختلفی که میتوان استفاده کرد اشاره شد. برخی از این شیوهها ایمنی بیشتر و هزینه بالاتری دارند. نکته مهم در این پروسه انجام اصولی و استاندارد یدککشی میباشد. اگر برای حمل خودروی آسیب دیده به یدککشی نیاز دارید با تیم امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی تماس بگیرید.