ترکیدن لاستیک خودرو چه دلایلی دارد؟ یک سواری نرم و راحت تنها با داشتن لاستیکهای سالم امکانپذیر است. اما بروز هرگونه مشکل برای تایر خودرو میتواند تبعات جبرانناپذیری به همراه داشته باشد. پنچر شدن ناگهانی در حین رانندگی و ترکیدن تایر از جمله این مشکلات هستند. دلایل متعددی وجود دارد که موجب ترکیدن لاستیک خودرو و پنچری آن میشود. در این مطلب از گروه شتاب گستر صدر جوانی به توضیح علل، راههای پیگیری و حل این مشکل پرداختهایم. این گروه ارائه دهنده خدماتی همچون امداد خودرو سایپا و امداد خودرو ایران خودرو در اصفهان میباشد.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
منظور از ترکیدن لاستیک خودرو چیست؟
ترکیدن لاستیک با پنچر شدن آن تفاوت بسیار زیادی دارد. تایر در نقاط مختلفی خودرو را به زمین متصل میکند. بنابراین تمام وزن و فشار خودرو از طریق این نقاط تایر به زمین منتقل میشود. بنابراین بروز هرگونه مشکل برای این بخش از خودرو در زمان حرکت میتواند مشکلات جدی را ایجاد کند. در وهله اول شاید به نظر برسد با مفهوم ترکیدن لاستیک ماشین آشنا هستید. اما این رخداد دقیقا به چه شرایطی در تایر اشاره دارد؟! پدیده ترکیدن تایر زمانی رخ میدهد که بخش بیشتر باد لاستیک به صورت یکباره خالی شود. این تخلیه ناگهانی و سریع باد لاستیک به دلایل مختلفی میتواند رخ دهد. توجه داشته باشید که تخلیه تدریجی باد تایرها را پنچری میگویند. پنچر شدن تایر خودرو خطرات کمتری نسبت به ترکیدن آن دارد.
ترکیدن لاستیک خودرو چه خطراتی به همراه دارد؟
در این بخش درباره مخاطراتی که ترکیدن لاستیک ماشین به همراه دارد خواهیم گفت. آگاهی از خطرات ناشی از ترکیدن تایر خودرو میتواند اهمیت این موضوع را بهتر آشکار کند. از کنترل خارج شدن خودرو و انحراف آن جدیترین خطر ناشی از ترکیدن تایر است. نکته مهم در شدت خطرات حاصل از ترکیدن تایر خودرو، چرخ درگیر است. به عبارت دیگر اینکه چرخ عقب یا جلوی خودرو ترکیده باشد در شدت بروز حادثه اثرگذار است. در خودروهایی که دیفرانسیل جلو هستند ترکیدن لاستیکهای جلویی خطرناکتر است. زیرا این چرخها نیروی موتور را دریافت کرده و در اصطلاح چرخ محرک هستند. اما اگر خودرو دیفرانسیل عقب باشد ترکیدن لاستیکهای عقبی قطعا خطرات بیشتری به همراه دارد.
دلایل ترکیدن لاستیک خودرو چیست؟
دلایل و عوامل متعددی وجود دارند که موجب ترکیدن لاستیک ماشین میشوند. چنانچه با مشکل پنچری یا ترکیدگی تایر خودرو مواجه شدید با تیم امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی تماس بگیرید. تیم مجرب این مجموعه در کوتاهترین بازه زمانی برای کمک به شما به محل حادثه اعزام میشوند. اما در ادامه به بررسی اصلیترین دلایل ترکیدن تایر خودروها میپردازیم.
تنظیم نبودن باد تایرها
شاید بتوان گفت که اصلیترین عامل ترکیدن لاستیکها عدم تنظیم باد آنها است. لاستیکهایی که کم باد باشند بیشتر احتمال ترکیدن دارند. دمای لاستیکهای کم باد افزایش بیشتری پیدا میکند. این افزایش دما نیز موجب آسیب دیدگی بخشهای داخلی تایر شده و تایر صدمه بیشتری میبیند. از طرفی لاستیکهایی که بیش از اندازه باد شدهاند در برابر ضربه آسیبپذیرتر هستند. از این رو احتمال ترکیدن آنها در جاده با کوچکترین فشاری وجود دارد.
فرسودگی و کهنه شدن لاستیک
لاستیکهای فرسوده ساختار ضعیفی دارند و مستعد ترکیدن هستند. در واقع ترکیدن لاستیک خودرو به کیفیت و وضعیت سلامت آن بستگی زیادی دارد. آج ناکافی در لاستیک فرسوده موجب کم شدن چسبندگی آن به سطح جاده میشود. در نتیجه احتمال ترکیدن به دلیل تجمع گرما در لاستیک دو چندان خواهد شد. در این زمینه میتوانید مطلب زمان مناسب تعوض لاستیک خودرو را مطالعه فرمایید.
سبک رانندگی
رانندگی پرخطر مخاطرات زیادی برای سرنشینان به همراه میآورد. یکی از مخاطرات رانندگی پرخطر و با سرعت بالا ترکیدن تایرها است. سرعت بالا موجب میشود اصطکاک و در نتیجه حرارت بیشتری روی سطح لاستیک ایجاد شود. در نتیجه احتمال ترکیدن تایر خودرو نیز به شدت افزایش پیدا میکند. رانندگی سرعتی به ویژه در هوای گرم خطرات بیشتری برای لاستیک خودرو به همراه دارد.
عدم نگهداری اصولی از لاستیک
بیتوجهی به اصول نگهداری از لاستیک میتواند کیفیت آن را پایین آورد. در نتیجه سایش بیشتری در سطح تایر خودرو ایجاد شده و مستعد ترکیدن میشود. بررسی باد لاستیکها و جابهجایی آنها از جمله این اصول هستند.
برخورد با موانع تیز و برنده
اشیاء تیز و برنده در برخورد با لاستیک خودرو ایجاد آسیبهای جدی میکنند. این آسیبها میتواند به ترکیدن لاستیک خودرو نیز منجر گردد. این عامل حتی در صورت رعایت تمام اصول میتواند موجب ترکیدن تایر ماشین شود. بنابراین در مسیر به ویژه مسیرهای ناآشنا، به جاده توجه بیشتری داشته باشید.
اضافه وزن خودرو
وزن خودرو، سرنشینان و بار ماشین روی لاستیک وارد میشود. اگر این وزن بیشتر از توان لاستیک باشد احتمال ترکیدن آن افزایش پیدا میکند. بنابراین باید ظرفیت خودرو را در زمان بار زدن و استفاده از آن در نظر بگیرید.
پیشگیری از ترکیدن لاستیک خودرو
با توجه به مخاطرات بالای ترکیدن تایر خودرو بهتر است از وقوع آن جلوگیری شود. اقداماتی که برای این منظور میتوان انجام داد را در ادامه این بخش شرح خواهیم داد.
بررسی وضعیت لاستیک خودرو
اولین کاری که در معاینه فنی خودرو انجام میدهند بررسی وضعیت ظاهری لاستیکها است. چرا که اغلب مشکلات تایر را با مشاهده و بررسی آن میتوان شناسایی کرد. عمق آج و بررسی خطوط عمود بر آج از اصلیترین فاکتورهای مورد بررسی در ظاهر لاستیک هستند.
تراز کردن لاستیکها
از دیگر اقدامات پیشگیرانه میتوان به تراز کردن لاستیکهای خودرو اشاره کرد. تراز کردن تایرهای خودرو موجب میشود وزن ماشین به صورت متناسب بین هر 4 چرخ تقسیم شود. این کار علاوه بر کاهش خطر ترکیدن لاستیک، مصرف سوخت را نیز کاهش میدهد.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو گلپایگان
جابهجا کردن لاستیکهای خودرو
چرخش لاستیکهای خودرو موجب یکسان شدن میزان سایش در آنها میشود. این اقدام از اصول مهم در نگهداری از لاستیکها به شمار میرود. الگوی x و الگوی صلیبی از شیوههای مرسوم چرخش تایر خودرو میباشند.
بالانس کردن چرخها
بالانس کردن چرخها نیز از ترکیدن لاستیک خودرو پیشگیری میکند. وزن خودرو از طریق بالانس کردن به صورت یکسان بین 4 تایر خودرو تقسیم میشود. در نتیجه هیچ لاستیکی بار و وزن اضافی متحمل نخواهد شد.
زمان ترکیدن لاستیک چه باید کرد؟
با ترکیدن هر لاستیک در حدود 25 درصد از ارتباط ماشین با جاده کم میشود. این عدد قابل توجه بوده و کنترل خودرو را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. پس در وهله اول خونسری خود را حفظ کرده و سعی کنید آرام بمانید. از ترمز گرفتنهای ناگهانی و شدید در زمان ترکیدن تایر خودرو نیز خودداری کنید. بهتر است به صورت تدریجی پای خود را از روی پدال گاز برداشته و سرعت را کاهش دهید.
برای حرکت به جلو میتوانید ضربات دورهای و منظمی به پدال گاز وارد کنید. با کاهش سرعت خودرو دنده را نیز متناسب با آن تغییر دهید. وقتی سرعت ماشین به کمتر از 40 کیلومتر بر ساعت رسید به سمت شانه خاکی رفته و توقف کنید. ترمز دستی را حتما بکشید و از خودرو خارج شوید. بهترین اقدام بعد از ترکیدن لاستیک خودرو استفاده از لاستیک زاپاس است. اما اگر قادر به تعویض لاستیک ترکیده نیستید با تیم امداد خودرو ما از طریق شماره 09130001250 تماس بگیرید.
علائم ترکیدن تایر خودرو
وقتی لاستیک خودرو میترکد لرزشهایی را در فرمان شاهد هستیم. این لرزشها اغلب اوقات با سفت شدن فرمان همراه است. خودرو سنگین شده و در اغلب اوقات به یک سمت متمایل میشود. هدایت ماشینی که تایرش ترکیده نیز بسیار سخت خواهد بود. این موارد از اصلیترین نشانههای ترکیدن تایر خودروها میباشند.
سخن آخر
ترکیدن لاستیک خودرو یکی از مشکلات جدی و مهم در زمان رانندگی به شمار میرود. اما با نگهداری اصولی از تایر میتوان تا حد زیادی از بروز این رخداد جلوگیری کرد. امیدواریم این مطلب از گروه شتاب گستر صدر جوانی برای شما مفید واقع شده باشد.