هواگیری ترمز خودرو یعنی چه؟ سیستم ترمز از مهمترین بخشهای هر خودرو به شمار میرود و در امنیت سرنشینان نقش مهمی ایفا میکند. برای عملکرد بهینه این سیستم لازم است مراقبت و نگهداری اصولی انجام گیرد. هواگیری ترمز خودرو از فرآیندهای ضروری برای کارکرد بهتر این سیستم میباشد. در ادامه این مقاله از شتاب گستر صدر جوانی به نکات مهم هواگیری سیستم ترمز در خودرو میپردازیم. در صورت نیاز به هواگیری ترمز ماشین خود میتوانید از خدمات مکانیک سیار در استان اصفهان این شرکت استفاده کنید.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
دلایل اهمیت هواگیری ترمز خودرو چیست؟
در سیستم ترمز خودرو، برای انتقال نیرو از پدال به لنت و دیسک از مایع ترمز استفاده میشود. مایع ترمز باید خالی از هر نوع حباب هوا باشد تا عملکرد خود را حفظ کند. با این همه گاهی به دلایل مختلفی در مایع سیستم ترمز هوا وارد میشود. هوای وارد شده باید به روش مناسب از سیستم ترمز خارج گردد. زیرا:
- هوا بر خلاف مایع ترمز تراکم پذیر است و فشرده میشود. فشرده شدن هوا در سیستم ترمز نیز عامل کاهش انتقال قدرت و تضعیف عملکرد ترمز است.
- افزایش خطر در شرایط اضطراری: گاهی در حین رانندگی نیاز به ترمزگیری سریع وجود دارد. اما وجود حبابهای هوا در مایع ترمز موجب کاهش سرعت عمل سیستم ترمز میگردد. بنابراین خطرات بسیار جدی در شرایط اضطراری ایجاد میشود.
- آسیب دیدن سایر قطعات سیستم ترمز نیز از دیگر مخاطرات وجود هوا در مابع ترمز است. زیرا فشار بیشتری روی قطعات مکانیکی وارد شده و باعث خرابی زودهنگام آنها میگردد.
مطلب پیشنهادی: تعمیر خودرو در اصفهان
علائمی که نشان دهنده وجود هوا در سیستم ترمز است
بعد از اینکه با ضرورت هواگیری ترمز خودرو آشنا شدیم باید علائم آن را نیز بشناسیم. برخی از نشانهها به ما میگویند که زمان هواگیری سیستم ترمز خودرو رسیده است. این علائم عبارتند از:
- نرم و اسفنجی بودن پدال ترمز: اگر در حین فشار دادن پدال ترمز متوجه حالت نرم و اسفنجی آن شدید باید به فکر هواگیری باشید.
- عملکرد متغیر یا نامطمئن سیستم ترمز: این نشانه هم هشداری بر وجود هوا در مایع ترمز میباشد. اگر گاهی ترمز با قدرت و گاهی ضعیف عمل میکند به معنای متغیر بودن سیستم ترمز است.
- شنیدن صداهای غیرعادی حین ترمزگیری: گاهی موقع ترمز گرفتن صدایی شبیه به جیغ یا خشخش از ترمز شنیده میشود. شنیدن این صداها به دلیل وجود هوا در مایع ترمز است.
- روش شدن چراغ هشدار سیستم ترمز: در برخی از خودروها چراغی برای هشدار کاهش عملکرد ترمز ماشین تعبیه شده است. با روشن شدن این چراغ باید نسبت به بررسی بیشتر ترمز و هواگیری آن اقدام کنید.
- لرزش پدال یا فرمان موقع ترمزگیری: لرزش فرمان و پدال موقع ترمزگیری به دلیل عدم تعادل در توزیع نیرو صورت میگیرد. بنابراین میتواند نشان دهنده وجود حبابهای هوا در مایع ترمز باشد.
برای هواگیری ترمز خودرو به چه ابزارهایی نیاز داریم؟
قبل از اینکه شروع به هواگیری از سیستم ترمز خودرو نمایید باید ابزارهای مورد نیاز را آماده کنید. البته انجام دقیق این پروسه نیاز به مهارت فنی و توانایی در انجام آن نیز دارد. بنابراین میتوانید از تکنیسینهای شتاب گستر صدر جوانی نیز از طریق تماس با شماره 09130001250 برای هواگیری سیستم ترمز خودرو کمک بگیرید. اما از جمله ابزارهای اصلی و ضروری برای هواگیری ترمز ماشین عبارتند از:
- مایع ترمز مناسب (مایع ترمز باید بر اساس نوع خودرو انتخاب گردد.)
- آچار مخصوص هواگیری
- شلنگ شفاف
- ظرفی برای جمع آوری مایع ترمز
- دستکش و عینک ایمنی
با تهیه این ابزار و لوازم کار میتوانید هواگیری نمودن از سیستم ترمز خودرو را آغاز کنید.
مراحل هواگیری ترمز خودرو
خارج کردن حبابهای هوا از سیستم ترمز ماشین در چند مرحله و به سادگی قابل انجام است. در ادامه این بخش به صورت گام به گام مراحل هواگیری از سیستم ترمز ماشین را آموزش میدهیم:
آمادهسازی خودرو
ابتدا باید خودرو را در یک محل مناسب که ترجیحا سطح صافی داشته باشد پارک کنید. سپس خودرو را خاموش کرده و منتظر بمانید تا موتور آن خنک شود. در مرحله آمادهسازی خودرو لازم است درپوش مایع ترمز را نیز باز کرده و سطح آن را ارزیابی و بررسی نمایید. مایع ترمز باید تا سطح توصیه شده پر باشد.
پیدا کردن پیچهای هواگیری مایع ترمز
پیچهای هواگیری در بیشتر خودروها نزدیک به کالیپرهای ترمز تعبیه میشوند. لازم است این پیچها را برای هر چهار چرخ ماشین پیدا کنید.
باز کردن پیچهای هواگیری خودرو
بعد از پیدا کردن پیچهای هواگیری در این مرحله باید آنها را کمی باز کنید. با این کار مایع ترمز همراه با حبابهای هوا خارج خواهد شد.
فشار دادن پدال ترمز
در این مرحله از هواگیری ترمز خودرو باید از شخص دیگری برای فشار دادن پدال ترمز کمک بگیرید. با فشار دادن پدال ترمز (به آرامی) و نگه داشتن آن، هوای باقیمانده در سیستم ترمز به طور کامل خارج میشود.
بستن پیچهای هواگیری
در این مرحله لازم است پیچهای هواگیری را به دقت ببندید و از محکم بودن آنها اطمینان حاصل کنید. زیرا در صورت شل بودن این پیچها مایع ترمز از سیستم خارج شده و خطرات جدی به همراه خواهد داشت.
تکرار مراحل فوق برای هر چهار چرخ
همین روند و مراحل را برای هر چهار چرخ خودرو تکرار کنید تا همه حبابهای هوا از ترمز خارج شود.
بررسی نهایی سیستم ترمز
بعد از اینکه کار هواگیری هر چهار چرخ ماشین به اتمام رسید سطح مایع ترمز را ارزیابی کنید. در صورت نیاز مقداری مایع ترمز به مخزن اضافه کنید تا در سطح استاندارد قرار گیرد. سپس سیستم ترمز را ارزیابی نمایید و از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید.
نکات مهم برای هواگیری ترمز خودرو
اولین و مهمترین نکتهای که باید در نظر بگیرید استفاده از مایع ترمز مناسب است. هر شرکت سازنده خودرو استفاده از یک نوع به خصوص از مایع ترمز را توصیه میکند. دومین نکته اینکه مایع ترمز خودرو نباید با دست و پوست شما تماس پیدا کند. همچنین تماس مایع ترمز با بدنه ماشین نیز میتواند به رنگ خودرو آسیب وارد کند. چنانچه در این زمینه مهارت و اطلاعات کافی ندارید حتما از مکانیکهای حرفهای کمک بگیرید.
کلام آخر
وجود هوا در مایع ترمز ماشین میتواند خطرات جدی به همراه داشته باشد. از این رو هواگیری ترمز خودرو در زمان مناسب ضرورت زیادی دارد. تعمیرکاران شتاب گستر صدر جوانی برای هواگیری سیستم خودرو آماده کمک به شما هستند. شما میتوانید از خدمات امداد خودرو ایران خودرو و امداد خودرو سایپا در اصفهان این شرکت در زمان نیاز استفاده کنید.