هواگیری رادیاتور خودرو چگونه انجام میشود؟ حبابهای هوایی که در رادیاتور خودرو وجود دارند کارایی آن را کاهش داده و در نهایت موجب استهلاک زود هنگام موتور میشوند. هوایی که در رادیاتور حبس میشود برای سیستم خنک کننده ماشین نیز مشکلات متعددی به وجود میآورد. هواگیری رادیاتور خودرو از جمله راهکارهای برطرف کردن این مشکل است که نیاز به تخصص و مهارت دارد. در این مطلب از شتاب گستر صدر جوانی مراحل و جزئیات هواگیری از رادیاتور ماشین را آموزش خواهیم داد. این شرکت ارائه دهنده خدمات تعمیر خودرو در محل اصفهان میباشد.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
رادیاتور خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟
ابتدا باید کمی با کاربرد و وظایف رادیاتور در ماشین آشنا شویم تا در پروسه هواگیری موفقتر باشیم. یکی از اجزای اصلی سیستم خنک کننده خودرو رادیاتور آن است که از داغ شدن موتور جلوگیری میکند. بنابراین رادیاتور در عملکرد موتور خودرو نقش مهمی ایفا میکند. بخشهای مختلف رادیاتور عبارتند از:
- شلنگهای رادیاتور: مایع خنک کننده از طریق شلنگها به سمت موتور حرکت میکند.
- فن: برای جابهجا کردن هوای گرم از اطراف موتور خودرو
- ترموستات: برای اندازهگیری دما و وارد عمل شدن رادیاتور خودرو
این چرخه تبادل گرما به صورت مداوم کار میکند تا دمای موتور ماشین در حد استاندارد آن حفظ شود.
منظور از هواگیری رادیاتور خودرو چیست؟
اشاره کردیم که حرکت مایع خنک کننده در رادیاتور و بلوک موتور از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری میکند. در این مسیر گاهی حبابهای هوا وارد سیستم خنک کننده خودرو میشوند. وجود حباب در این سیستم باعث افزایش دما و در نتیجه داغ شدن موتور ماشین میشود. به بیان دیگر اگر حباب هوا وارد سیستم رادیاتور ماشین شود کارایی این بخش به شدت کاهش پیدا میکند. در نتیجه امکان داغ شدن موتور و وارد شدن آسیبهای جدی به آن افزایش مییابد.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو ورزنه
چرا هواگیری رادیاتور خودرو ضروری است؟
حبابهای هوا وقتی سطح مایع خنک کننده در سیستم رادیاتور خودرو کم باشد بیشتر مشکلساز میشوند. از این رو هواگیری نمودن رادیاتور یکی از اقدامات بسیار ضروری برای کارکرد بهینه خودرو محسوب میشود. وقتی از هواگیری رادیاتور ماشین حرف میزنیم، منظور خارج کردن حبابهای هوا از سیستم است.
علائم هوا گرفتن رادیاتور ماشین چیست؟
قبل از اینکه برای هواگیری رادیاتور خودرو اقدام کنیم باید به درستی این مشکل را تشخیص دهیم. اما چطور میتوان تشخیص داد که حبابهای هوا در سیستم رادیاتور ماشین وجود دارند؟! هوا گرفتن رادیاتور با نشانهها و علائمی همراه است که به ما در تشخیص این مشکل کمک میکنند. یکی از بارزترین و اصلیترین نشانههای هوا گرفتن رادیاتور ماشین، داغ شدن موتور خودرو میباشد. البته خرابی ترموستات و نشتی مایع خنک کننده نیز باعث بالا رفتن بیش از اندازه دمای ماشین میگردند. از دیگر علائم و نشانههای وجود هوا در رادیاتور ماشین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صداهای غیرعادی و نامتعارف از درون موتور خودرو: این صداها بیشتر شبیه به صدای ضربه زدن هستند.
- نشتی مایع خنک کننده: نشتیها به صورت کاملا محسوس و قابل مشاهده در اطراف شلنگ یا واشرهای رادیاتور دیده میشوند.
- رنگ سفید دود اگزوز: اگر در زمان حرکت یا درجا کار کردن ماشین دود سفید از اگزوز خارج شود به معنای هوا گرفتن رادیاتور است.
مراحل هواگیری رادیاتور خودرو
در این بخش به آموزش مرحله به مرحله هواگیری رادیاتور ماشین میپردازیم. در هر مرحله نیز جزئیات و اطلاعات مهم مربوط به آن بخش را بیان میکنیم. انجام مرحله به مرحله این پروسه، کار را به ویژه برای افراد مبتدی ساده میکند. مراحل هواگیری خودرو عبارتند از:
آمادهسازی خودرو
در این مرحله از هواگیری باید خودرو را در محل مناسبی پارک کرده و خاموش کنید. کمی صبر کنید تا موتور خودرو به خوبی سرد شود. بعد از سرد شدن خودرو میتوانید مراحل بعدی کار را آغاز کنید.
شناسایی محل پیچهای هواگیری
در این مرحله باید محلی که پیچهای هواگیری قرار گرفتهاند را پیدا کنید. این پیچها عموما در قسمت چپ و راست رادیاتور خودرو تعبیه شدهاند. درپوشهای کوچک این پیچها نیز از جنس برنج و پلاستیک است که در پروسه هواگیری باید باز شوند. همچنین اگر بعد باز کردن کاپوت ماشین متوجه آسیب دیدگی در شلنگها شدید باید آنها را به همراه واشرها عوض کنید.
شروع فرآیند هواگیری رادیاتور خودرو
در این مرحله باید درپوش رادیاتور و پیچهای هواگیری را کاملا باز نمایید. در گام بعدی باید مایع خنک کننده را تا جایی که از پیچهای هواگیری خارج شود در مخزن رادیاتور بریزید. این کار را تا جایی که مطمئن شوید همه هوای محبوس در رادیاتور خارج شده است ادامه دهید.
اطمینان از خروج کامل حبابهای هوا
برای اطمینان از اینکه هواگیری به طور کامل انجام شده راهکاری ساده وجود دارد. ابتدا پیچهای هواگیری را به طور کامل ببندید اما درپوش رادیاتور را باز بگذارید. سپس موتور خودرو را برای مدت 1 دقیقه روشن کنید تا اگر هوایی در رادیاتور مانده خارج گردد. قبل از اینکه آب رادیاتور داغ شود حتما درپوش آن را ببندید.
ارزیابی خودرو بعد از هواگیری رادیاتور
بعد از اینکه کار هواگیری رادیاتور خودرو تمام شد باید دمای موتور را بررسی کنید. اگر هنوز با مشکل بالا رفتن بیش از حد دمای موتور مواجه هستید، هواگیری به خوبی انجام نشده است. پایین بودن سطح مایع خنک کننده نیز میتواند به داغ شدن موتور منتهی گردد. بنابراین اگر سطح این مایع کاهش یافته مقدار بیشتری به مخزن اضافه کنید.
کلام پایانی
هواگیری رادیاتور خودرو برای کارکرد بهتر موتور و پیشگیری از خرابی آن اهمیت دارد. در این مقاله از شتاب گستر صدر جوانی به آموزش مرحله به مرحله خارج کردن حبابهای هوا از رادیاتور ماشین پرداختیم. سوالات و نظرات خود درباره موضوع مقاله را با کارشناسان این مجموعه و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
1- آیا وجود حبابهای هوا در سیستم خنک کننده خودرو مشکلساز است؟
بله. وجود هوا در رادیاتور و سیستم خنک کننده خودرو باعث داغ شدن بیش از حد موتور میگردد. در نتیجه احتمال آسیب دیدن اجزای داخلی موتور افزایش پیدا میکند.
2- چگونه متوجه هوا گرفتن رادیاتور ماشین شویم؟
بالا رفتن دمای موتور، نشتی مایع خنک کننده و شنیده شدن صدای حباب از رادیاتور از علائم هشدار دهنده هستند.
3- هواگیری خودرو چقدر طول میکشد؟
اگر مهارت و توان فنی خوبی داشته باشید هواگیری رادیاتور خودرو تنها چند دقیقه طول میکشد. اما برای این کار میتوانید از افراد مجرب و متخصص نیز کمک بگیرید. تکنیسینهای شتاب گستر صدر جوانی آماده انجام هواگیری رادیاتور ماشین در محل هستند. شما میتوانید از خدمات مکانیک سیار در اصفهان شرکت برای انجام این کار استفاده نمایید.