دلایل جوش آوردن خودرو چه میباشد؟ یکی از معضلات جدی و مهم در زمان رانندگی جوش آوردن ماشین است. این مشکل علاوه بر وقتگیر بودن میتواند خسارتهای زیادی نیز به ماشین وارد کند. به همین خاطر لازم است با دلایل جوش آوردن خودرو و بهترین اقدام ممکن در این شرایط آشنا شویم. یکی از اقدامات مفید در این شرایط کمک گرفتن از تیمهای امداد خودرو نظیر امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی است. این شرکت ارائه دهنده خدمات امداد خودرو در سراسر استان اصفهان مانند امداد خودرو کوهپایه میباشد.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
منظور از جوش آوردن خودرو چیست؟
وقتی حرف از جوش آوردن ماشین میزنیم منظور ما بخارهایی است که از زیر کاپوت بیرون میزند. این مشکل در روزهای گرم سال و در فصل تابستان بیشتر برای خودروها رخ میدهد. وقتی آب درون رادیاتور ماشین یا مایع خنک کننده موتور بیش از حد داغ شود، خودرو جوش میآورد. داغ شدن بیش از اندازه آب رادیاتور باعث میشود دمای موتور ماشین نیز افزایش زیادی پیدا کند. در نتیجه امکان دارد آسیبهای جدی و هزینهبری برای موتور پیش آید. به همین دلیل باید تلاش کرد و از جوش آوردن خودرو تا حد ممکن پیشگیری نمود. همچنین باید در صورت مواجهه با این مشکل مهم در ماشین اقدامات مناسبی را انجام داد. اقدامات مناسب در این شرایط کمک میکنند تا خسارت وارده به ماشین کاهش یابد.
نشانههای جوش آوردن خودرو چیست؟
قبل از اینکه با دلایل جوش آوردن خودرو آشنا شویم باید بدانیم این مشکل چه نشانههایی دارد. در ادامه این بخش به مهمترین و اصلیترین نشانههای جوش آوردن ماشین اشاره کردهایم:
احساس بوی سوختگی در کابین خودرو
اگر در حین رانندگی بوی سوختگی یا بوی احتراق سوخت به مشامتان رسید باید خودرو را متوقف کنید. سپس موتور خودرو را بررسی کرده و مطمئن شوید که جوش نیاورده باشد.
خارج شدن بخار از کاپوت خودرو
یکی دیگر از نشانههای اصلی جوش آوردن ماشین خارج شدن بخار از زیر کاپوت است.
بالا رفتن بیش از حد استاندارد آمپر
وقتی دمای موتور خودرو بالاتر از حد نرمال شود، آمپر بالا میرود. در واقع نشانگر درباره مشکلی در سیستم خنک کننده خودرو هشدار میدهد.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو گلپایگان
کاهش قدرت ماشین و بالا رفتن مصرف سوخت
اگر افزایش مصرف سوخت خودرو به طور ناگهانی رخ داد و توان موتور بهبود نیافت احتمال جوش آوردن خودرو وجود دارد.
روشن شدن چراغ چک و خطر
اگر چراغ چک و چراغ خطر خودرو در حین رانندگی در فاصله کوتاهی از هم روشن شدند احتمالا ماشین جوش آورده است.
دلایل جوش آوردن خودرو چیست؟
شناخت دلایل جوش آوردن ماشین به ما در پیشگیری از این مشکل کمک زیادی میکند. همچنین میتوانیم بهترین اقدام لازم در زمان جوش آوردن خودرو را با توجه به دلیل بروز مشکل انجام دهیم. در این بخش کارشناسان ما در تیم شتاب گستر صدر جوانی اصلیترین دلایل جوش آوردن ماشین را شرح میدهند:
خرابی رادیاتور خودرو
خراب شدن رادیاتور خودرو یکی از رایجترین و شایعترین علل جوش آوردن ماشین است. اصلیترین عیوب رادیاتور عبارتند از:
- گرفتگی
- شکستن
- ترک خوردن
- کج شدگی پرهها
ایرادات رادیاتور موجب میشود دمای مایع خنک کننده موتور کاهش پیدا نکند. در نتیجه موتور ماشین جوش میآورد.
عیوب فن رادیاتور خودرو
عملکرد فن رادیاتور موجب هدایت هوا به سمت رادیاتور میگردد. در نتیجه آب رادیاتور خنک شده و دمای موتور نیز به خوبی کاهش مییابد. اما وجود عیب در فن رادیاتور میتواند باعث جوش آوردن خودرو شود.
وجود گرفتگی در مسیر آب رادیاتور
اگر لولههای عبور دهنده آب رادیاتور به هر دلیل گرفته باشند جریان آب به خوبی انجام نمیگیرد. در نتیجه موتور با افزایش قابل توجه دما مواجه شده و ماشین جوش میآورد.
نامناسب بودن مایع خنک کننده
از دیگر دلایل جوش آوردن خودرو مناسب نبودن مایع خنک کننده مورد استفاده است. نامناسب بودن آب رادیاتور باعث میشود نقطه جوش مایع خنک کننده پایین بیاید. در نتیجه حرارت موتور به خوبی کاهش نیافته و بعد از مدت کوتاهی جوش میآورد.
وجود نشتی در سیستم خنک کننده
بخشها و اجزای مختلفی در سیستم خنک کننده خودرو وجود دارند. وجود نشتی در هر کدام از بخشهای سیستم خنک کننده میتواند باعث جوش آوردن ماشین شود.
خرابی پمپ آب (واتر پمپ) خودرو
واتر پمپ وظیفه چرخاندن آب رادیاتور را بر عهده دارد. هرگونه خرابی در این قطعه فرآیند حرکت آب در سیستم خنک کننده موتور ماشین را با اختلال مواجه میکند. در نتیجه احتمال جوش آوردن خودرو بالا میرود.
خراب بودن ترموستات ماشین
اندازهگیری دمای آب رادیاتور و تنظیم شدت گردش آن بر عهده ترموستات میباشد. اگر این قطعه معیوب باشد عملکرد مناسبی از خود نشان نخواهد داد. در نتیجه دمای موتور ماشین در زمان فعالیت به شدت افزایش پیدا خواهد کرد.
چه شرایطی باعث جوش آوردن خودرو میشود؟
اگر یکی از نقصهای فوق در ماشین وجود داشته باشد رانندگی در برخی از شرایط ریسک جوش آوردن را بیشتر میکند. این شرایط را نیز میتوان به عنوان دلایل جوش آوردن خودرو در نظر گرفت.
- رانندگی در سربالایی برای مدت طولانی
- رانندگی با دنده سنگین برای بازه زمانی نسبتا طولانی
- رانندگی در ترافیک به مدت زیاد
- مسدود شدن جلو پنجره خودرو با گل و آشغال
از عمده شرایطی هستند که رانندگان را با جوش آوردن ماشین مواجه میکنند.
جوش آوردن ماشین چه عوارضی دارد؟
جوش آوردن خودرو یکی از مهمترین مشکلاتی است که در زمان رانندگی با آن مواجه خواهید شد. دلیل آن نیز خسارتها و آسیبهایی است که به خودرو در زمان جوش آوردن وارد میشود. این خسارتها و آسیبها عبارتند از:
- خراب شدن واشر سرسیلندر
- سوختن یاتاقانها
- آسیب دیدن سوپاپها
- ترک خوردگی در بلوک موتور خودرو
- از بین رفتن آببندی سیلندر ماشین
- خراب شدن موتور خودرو (به ویژه در صورت انجام ندادن اقدامات کمک کننده در حین جوش آوردن ماشین)
شدت آسیبهای وارده به خودرو به دلیل جوش آوردن لزوم انجام اقدامات مناسب را نشان میدهد.
در زمان جوش آوردن خودرو چه باید کرد؟
بعد از شناخت دلایل جوش آوردن خودرو به انجام اقدامات حیاتی در این شرایط میپردازیم. در وهله اول خونسردی خود را حفظ کنید تا قادر به کنترل رفتار خود باشید.
وقتی خودرو جوش آورده رانندگی را متوقف کنید
اولین و مهمترین اقدام در زمان جوش آوردن خودرو متوقف کردن رانندگی با آن است. تا زمانی که مشکل به طور کامل برطرف نشده از رانندگی دوباره با ماشین خودداری کنید.
قرار دادن خودرو در سطح صاف و مستقیم
بهتر است خودرویی که جوش آورده را روی سطوح سرازیری یا سربالایی قرار ندهیم. به این ترتیب وقتی که آب روی رادیاتور میریزید جریان هوا آب را خنکتر میکند. این کار موجب میشود دمای موتور با سرعت بیشتری پایین آمده و خنک شود.
ماشینی که جوش آورده را خاموش نکنید
بسیاری از افراد هنگام جوش آوردن ماشین آن را خاموش میکنند. در حالیکه این کار میتواند آسیبهای بیشتری به موتور ماشین وارد کند. وقتی خودرو روشن باشد مایع خنک کننده برای پایین آوردن دمای موتور تلاش میکند. در نتیجه موتور ماشین با سرعت بیشتری خنک شده و آسیب کمتری میبیند. دلایل جوش آوردن خودرو هرچه باشد، خاموش کردن ماشین اوضاع را پیچیدهتر میکند. خاموش کردن خودرو در این شرایط باعث چسبیدن رینگ به دیواره سیلندر نیز میشود. این مشکل آسیبهای بسیار جدی و بزرگی به موتور خودرو وارد میکند. پس هرگز خودرویی که جوش آورده را خاموش نکنید.
کاپوت خودرو را بالا بزنید
با بالا زدن کاپوت خودرو، بخارهای زیر آن راحتتر و سریعتر خارج میشوند. در نتیجه سرعت خنک شدن ماشین بیشتر خواهد شد.
هرگز درپوش رادیاتور را باز نکنید
یکی دیگر از کارهای خطرناک هنگام جوش آوردن ماشین باز کردن درپوش رادیاتور آن است. دمای آب وقتی ماشین جوش آورده بسیار بالا است. بنابراین با باز کردن درپوش رادیاتور بخار آب به صورت انفجاری بیرون میجهد و به شما آسیب میرساند.
روی موتور خودرویی که جوش آورده آب نریزید
بدنه موتور خودرو از جنس چدن میباشد که بسیار شکننده و حساس است. بنابراین ریختن آب سرد روی آن در حالی که بسیار داغ است موجب ایجاد شکستگی و ترک میگردد. بهتر است روی دیواره رادیاتور آب بریزید تا پروسه خنک شدن را سرعت ببخشید.
نکات ایمنی موقع جوش آوردن خودرو
بعد از آشنایی با دلایل جوش آوردن خودرو و اقدامات مناسب در هنگام مواجهه با آن، به نکات ایمنی اشاره میکنیم:
- از محلولهای ضد یخ بالاتر از 60 درصد و کمتر از 30 درصد استفاده نکنید.
- هرگز الکل و متانول را با مایع خنک کننده خودرو مخلوط نکنید.
- از مایع خنک کننده برای شستن شیشههای ماشین استفاده نکنید.
- تا زمانی که موتور خودرو به طور کامل خنک نشده حرکت نکنید.
- در صورت نیاز به کمک حرفهای با تیمهای امدادی مانند امداد خودرو شتاب گستر صدر جوانی تماس بگیرید.
کلام پایانی
دلایل جوش آوردن خودرو و اقدامات حیاتی در این شرایط را در این مطلب بررسی کردیم. سوالات و نظرات خود را با کارشناسان شتاب گستر صدر جوانی و کاربران سایت در میان بگذارید. در صورت نیاز به خدمات مکانیک سیار اصفهان نیز از طریق شماره 09130001250 با متخصصان این شرکت تماس بگیرید.