عیب یابی و تست استارت ماشین یعنی چه؟ استارت ماشین یکی از بخشهای مهم به شمار میرود که در روشن شدن خودرو نقش کلیدی ایفا میکند. اگر این بخش به هر دلیلی دچار مشکل شود ماشین روشن نخواهد شد. برای رفع این مشکل نیز باید عیبیابی و گاهی اوقات آزمایشهایی روی استارت انجام دهیم. اما آیا با راهنمای عیب یابی و تست استارت ماشین آشنا هستید؟ خرابی استارت، ایراد در اتصالات باتری و خرابی سلکتور گیربکس از جمله دلایل بروز مشکل در استارت هستند. در این مطلب از شتاب گستر صدر جوانی راهنماییهای لازم برای تست و عیبیابی استارت خودرو را شرح میدهیم. این مجموعه ارائه دهنده انواع خدمات مربوط به تعمیر خودرو از جمله مکانیک سیار اصفهان به شما عزیزان میباشد.
پاسخگویی 24 ساعته: 09130001250
استارت خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟
استارت در ماشین یک موتور الکتریکی کوچک است که وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را بر عهده دارد. روشن کردن موتور و پیشرانه در هر خودرو از اصلیترین و مهمترین وظایف استارت میباشد. اساس کار این قطعه بر مبنای وجود میدان مغناطیسی همنام است. در ساختار استارت از دو آهنربای قوی استفاده شده که تامین کننده نیروی آن هستند. استارت کمک میکند سیکل احتراق کامل شده و موتور ماشین روشن گردد. با چرخاندن سوئیچ انرژی الکتریکی باتری به استارت منتقل شده و سپس به روشن شدن خودرو منجر میشود. بنابراین بروز هرگونه مشکل در این بخش باعث میشود ماشین روشن نشود.
استارت ماشین از چه بخشهایی شاخته شده است؟
برای عیب یابی و تست استارت ماشین باید بدانیم در ساختار آن چه بخشهایی وجود دارد. با شناخت هرچه بهتر اجزای استارت تشخیص علت مشکل در این بخش آسانتر میشود.
بالشتکهای استارت ماشین
میدان مغناطیسی مورد نیاز برای کار استارت از طریق بالشتکهای استارت تولید خواهد شد. برای تولید میدان مغناطیسی قوی در بالشتکها از انواع مناسب کلاف استفاده میشود. اتصال بالشتک به استارت نیز به دو شیوه سری و موازی انجام میشود.
مطلب پیشنهادی: امداد خودرو فلاورجان
آرمیچر استارت خودرو
در آرمیچر با عبور جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی قوی ایجاد میگردد. این میدان مغناطیسی و میدان مغناطیسی بالشتکها بر هم نیرو وارد میکنند. در نتیجه این فرآیند آرمیچر در استارت ماشین به چرخش در میآید.
ذغالهای استارت ماشین
عبور جریان از بالشتکها و آرمیچر استارت به وسیله ذغال انجام میشود. جنس ذغال مورد استفاده برای استارت ماشین مس و کربن میباشد.
دنده استارت ماشین
دنده استارت به عنوان یک دنده واسطه عمل میکند و نیروی استارت را به فلایویل میرساند. در این بخش یک مجموعه کلاچ یکطرفه برای انتقال نیرو در یک جهت استفاده شده است.
عیب یابی و تست استارت ماشین
تست استارت خودرو یکی از شیوههای متداول و مفید جهت پیدا کردن ایرادات این بخش است. روشها و تستهای متعددی وجود دارند که برای پیدا کردن مشکلات استارت ماشین به کار میروند. در ادامه این بخش راهنمای کامل تست استارت خودرو و عیبیابی آن را ارائه میکنیم.
تست پینیون
برای انجام این تست استارت باید سه گام مختلف را به ترتیب انجام داد. گام اول برای انجام این تست تلاش برای روشن کردن خودرو است. چراغهای جلویی خودرو را روشن کرده و سعی کنید ماشین را روشن کنید. اگر صدایی شبیه به روشن شدن به گوش رسید و نور چراغها کم شد احتمالا پینیون استارت گیر دارد. اما اگر صدای ایجاد شده شبیه به کلیک کردن بود مشکل از باتری است. در نتیجه در حالت دوم باید برای بررسی سیستم برقی خودرو اقدام کرد.
گام بعدی در این تست استارت، چرخاندن پینیون است. برای این کار بهتر است از یک آچار کمک بگیرید. بعد از اینکه پینیون امکان حرکت آزادانه داشت دوباره خودرو را روشن کنید. اگر خودرو گیربکس دستی دارد و شما موفق به پیدا کردن پایه پینیون نشدید ماشین را تکان دهید. خودرو را خاموش کرده و در وضعیت دنده 2 قرار بدهید. حالا ترمز اضطراری را آزاد کرده و ماشین را به سمت عقب و جلو تکان دهید. با این کار پینیون شل خواهد شد و ماشین باید روشن شود.
تست سیستم الکتریکی
بررسی سیستم الکتریکی خودرو نیز از مراحل ضروری برای عیب یابی و تست استارت ماشین است. اول باید به صور چشمی پایانههای باتری خودرو را بررسی کنید. وجود هرگونه کثیفی یا خوردگی در باتری با بررسی چشمی قابل تشخیص است. اتصالات را بعد از جدا کردن باتری به کمک یک برس تمیز نمایید. حالا از یک مولتیمتر برای تست ولتاژ باتری ماشین کمک بگیرید. برای این کار مولتیمتر را در حالتی به نام DC قرار داده و صفحه عقربک آن را روی 20 بگذارید. اگر عملکرد باتری مطلوب باشد مولتیمتر ولتاژی بالاتر از 12 را نشان میدهد. فراموش نکنید که کابل زمین باتری به شکل ایمن به بدنه ماشین وصل باشد.
تست و بررسی شیر برقی مرحله بعدی تست استارت خودرو است. گاهی برای روشن کردن خودرو تلاش میکنید اما هیچ اتفاقی رخ نمیدهد. در این حالت احتمال خراب بودن شیر برقی خودرو زیاد است. شیر برقی در قسمت بالایی استارت نصب میشود. بررسی کنید که سیمهای شیر برقی به درستی وصل شده باشند. کمک گرفتن از تست کننده مدار گام بعدی برای عیب یابی و تست استارت ماشین است.
تست مجموعه استارت ماشین
در این تست برای پیدا کردن مشکل لازم است استارت را جدا کنید. انجام این تست برای مواقعی که با چرخاندن سوئیچ هیچ صدایی شنیده نمیشود لازم است. توجه داشته باشید که در جدا کردن استارت باید به مدارهای الکتریکی آن دقت کنید. حالا کابلهای جامپر را به استارت وصل کنید. سپس سیمی را به پایانه کوچک استارت وصل کنید. استارت را قبل از تست روی زمین و با پای خود نگه دارید. زیرا استارت در حین تست از جای خود میپرد و احتمال ایجاد جراحت با آن زیاد است. حالا سمت دیگر سیم را به پایانه مثبت باتری وصل کنید. بعد از این مرحله پینیون استارت باید بچرخد، در غیر این صورت استارت معیوب میباشد.
انجام تست استارت توسط تکنیسینهای شتاب گستر صدر جوانی
همانطور که در این مطلب مشاهده کردید تست استارت و عیب یابی آن کار سادهای نیست. به همین خاطر بهتر است توسط افراد مجرب و تعمیرکاران متخصص انجام گیرد. در مجموعه شتاب گستر صدر جوانی عیبیابی و تعمیر استارت در محل انجام میشود. برای دریافت خدمات تعمیر خودرو در محل اصفهان و شهرهای همجوار با شماره 09130001250 تماس بگیرید.
سخن پایانی
روشهای مختلفی وجود دارد که به شناسایی ایرادات استارت خودرو کمک میکند. سوالات خود درباره عیب یابی و تست استارت خودرو را از کارشناسان ما در شتاب گستر صدر جوانی بپرسید.